5 januari 2020

Participatie Wetgeving en Rechtspraak 2020-1Werkt u bij een gemeente of als juridisch hulpverlener aan de bijstand? Participatiewet Wetgeving & Rechtspraak 2020-1 helpt u binnen de dagelijkse praktijk de actuele stand van zaken omtrent de Participatiewet gemakkelijk en snel te raadplegen. De bundel bevat wetgeving, toelichting en nadere regelgeving, bijgewerkt tot en met 1 januari 2020. Ook vindt u de relevante rechtspraak, gesorteerd op thema.

Jurisprudentie Participatiewet


De titel bevat een selectie van de relevante jurisprudentie op het terrein van de bijstand. De jurisprudentie is thematisch weergegeven, waardoor u doelgericht kunt zoeken naar relevante rechtspraak. Bij elk wetartikel is de relevante jurisprudentie toegevoegd, met een verwijzing naar de korte samenvatting hiervan die achterin de uitgave is opgenomen.
Dit thematische overzicht met korte samenvattingen helpt u de relevante rechtspraak efficiënt te vinden en doorgronden.

Naast alle actuele jurisprudentie uit 2019, verwerkt deze 2020-editie een inhoudelijke wijziging in de voorwaarden met betrekking tot de individuele studietoeslag: artikel 36b Participatiewet. De voorwaarde ‘niet in staat zijn tot het verdienen van het wettelijk minimumloon, maar wel mogelijkheden tot arbeidsparticipatie hebben’ is gewijzigd in ‘door een structurele medische beperking tijdens de studie geen inkomsten kunnen verwerven’.

ISBN : 
9789013156904

Prijs : € 44,95 excl. btw

Bestellen : klantenservice@psmedia.nl
Participatiewet Wetgeving & Rechtspraak 2020-1